........................................................ * Διαδικτυακό περιοδικό διατροφής και βιολογικών προϊόντων *


Η φωτογραφία μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα νακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Καλλιστώ

Καλλιστώ
Καλλιστώ: Η μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Συνταγή για ζύμη πίτας

Θα ήταν χρήσιμο να ξεκινήσω μια σειρά από συνταγές. Και να τις συνεχίσετε και εσείς
Εδώ λοιπόν σας δίνω τη δική μου συνταγή για ζύμη πίτας 
Το δωράκι μου για την Άνοιξη

Ζύμη πίττας
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα χλιαρο νερό
1/4 κούπα λάδι
1 Κουτ σουπ ξύδι
1 Πρέζα αλάτι

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ
Προσθέτουμε το λάδι και με το ένα χέρι τρίβουμε και διαλύουμε τα γρομπαλάκια που φτιάχνει το λάδι.
Μετά βάζουμε αργά το νερό, όχι όλο μαζι,και με το ήδη λερωμένο χέρι αρχίζουμε το ζύμωμα.
Κρατάμε το ένα χέρι καθαρό γιατί μπορεί (πάαααρα πολύ πιθανό) να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή σλεύρι.
Όταν το ζυμαράκι μας αρχίζει να γίνετε ένα σώμα, βάζουμε το ξύδι και το αλάτι.
Αν προσθέσουμε πολύ μικρές ποσότητες νερού μαλακώνουμε το ζυμάρι.
Αν προσθέσουμε αλεύρι με το κουτάλι της σούπας το σφίγγουμε.
Πρέπει να γίνει τόσο σφιχτο ώστε να μπορεί να ανοίξει εύκολα.
Από την στιγμή που θα πετύχετε την ελαστικότητα που θέλετε, θα πρέπει να το ζυμώσετε άλλα είκοσι λεπτά για κάθε μισό κιλό.
Κάνετε ένα μπαλάκι το ζυμάρι σας και το αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένο σε τάπερ, ή σε σακούλα κλεισμένο, σε εξωτερικό χώρο.
Αν το αφήσετε στο ψυγείο θέλει περισσότερο, ανάλογα την θερμοκρασία του. Στο δικό μου με πέντε βαθμούς θέλει δύο ώρες.
Μετά έχουμε το άνοιγμα.
Για να σας το δείξω αυτό θέλει βίντεο, και εκεί δεν τόχω 
Θα βρώ ένα και θα το ανεβάσω.
Μη το φοβηθείτε όμως, δοκιμάστε το.
Εγώ ανοίγω φύλλο με νεσεστέ

Καλημέρες 
Όσοι δε έχετε ξανακάνει κάτι τέτοιο:
Μη το φοβάσται είναι εύκολο
Χρησιμοποιείστε απλό μαλακό άσπρο αλεύρι (να μη φουσκώνει)

Όσοι είστε έμπειροι:
Το ζυμάρι να είναι λίγο πιο σφιχτό (λίγο είπαμε) από του ψωμιού.
Έχω βρει ότι 70 χωριάτικο-30 άσπρο ειναι καλή πρόσμιξη.

Οι πίτες στις φώτος είναι με χωριάτικο αλεύρι και, μικρές, για δύο άτομα (ή για έναν πολύ πεινασμένο άντρα....
Ο Στέφανος κοινοποίησε 4 πρόσφατες δημοσιεύσεις σε αυτή την ομάδα. Μάθετε περισσότερα για αυτό το μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου